Inreda restaurang – Tre grymma tips

Precis som vilken butik eller vilket hem som helst så behöver restauranger inredning. Du behöver se till att du dekorerar och inreder din restaurang med diverse ting för att skapa precis den känsla som du vill att din restaurang ska utstråla. Ett bra knep är att använda sig av konceptet som man planerat för restaurangen. Det kan t.ex. vara italiensk inredning för en pastarestaurang, amerikanskt tema på ett hamburgerhak eller varför inte japanska dekorationer i din sushibar? När du dekorerar och inreder din restaurang så finns det en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Här nedan har vi samlat tre riktig bra saker som du bör ha i åtanke.

Låt inredningen avspegla konceptet

Det är viktigt att du ser till så att inredningen du väljer faktiskt går hand i hand med konceptet på restaurangen. Detta är en grundregel som alla restauranger bör anpassa sig efter. Det spelar ingen roll vad det är för typ av restaurang som du har, matchning är A och O. Om du har svårt att veta vilken typ av inredning, dekorationer eller vilka tapeter du ska välja så kan du hämta inspiration från nätet eller så besöker du restauranger med ett liknande koncept. Genom att titta på hur andra har gjort kommer det att vara lättare för dig att se vad det är för stil som är mest använd.

Tillgänglighet för kunderna

Det ska vara enkelt för dina kunder att ta sig runt i din restaurang. Med det menar vi att kunderna, utan problem, ska kunna besöka, gå runt och navigera sig, utan att behöva slå i bord, störa andra gäster eller ha vägar blockerade av inredning. Försök att föreställa dig olika situationer så blir det lättare. Hur ska du t.ex. placera borden så att servitörerna inte har svårt att komma fram till gäster, samtidigt som kunder står upp i restaurangen och letar efter ett tomt bord?

När det kommer till tillgänglighet behöver du även fundera på vad det är för gäster som främst kommer att besöka din restaurang. Du behöver räkna med att större barnfamiljer kan dyka upp, så väl som människor med barnvagnar eller funktionsnedsatta människor som behöver snabb och enkel framkomlighet. Se till att ha en bra grund i din inredning så blir det enklare att sätta upp “Plan B” om du behöver ändra i inredningen inför en specifik sittning.

Överdriv inte

Vi vet att det är lätt att gå överstyr när det kommer till dekorationer och inredning, men som ett sista tips vill vi faktiskt uppmana dig att inte överdriva inredningen, oavsett om det handlar om dekorationer eller möbler. Satsa på att välja ut några saker med omsorg, istället för att proppa hela restaurangen full med onödiga saker och ting. Det kommer inte bara att få det att se rörigt ut, utan du slösar också pengar i onödan.