Vad finns det för bra sportbröd till träningen?

Tränar du för att tävla eller för att må bra? I båda fallen är kosten mycket viktig och gör stor skillnad för kroppens funktioner. Även om man tränar vill man förstås äta gott och man kan enkelt addera nyttiga tilltugg till huvudmåltiden. Som exempelvis ett riktigt gott sportbröd som ger resultat för hälsan. Fullkorn är nyttigt för en tränande kropp och det finns en favorit som du borde smaka på.

Nyttiga fullkornsbrödet för sportiga människor

Så, vad finns det för bra sportbröd till träningen?

Det finns en djungel av fullkornsbröd. Vad ska man välja? Mjukt eller hårt? Detta är kanske en smaksak, men det hårda sportbrödet Wasa Sport är en riktig höjdare. Det är bakat på 100 procent fullkorn, har en liten nypa salt på toppen och är sprött, grovt och knaprigt i samma andetag.

På restaurangen eller hemma

Äter du frukost eller lunch på restaurang idag? Det finns flera lunchrestauranger som har en kollektion av både mjukt och hårt bröd, och ofta är det hårda brödet ett Wasa-knäcke. Det fina med Wasa Sport är att det passar till all husmanskost. Du kan antingen äta det utan pålägg eller med något gott på toppen som till exempel lite ost och paprika. Brödet är lättanpassat eftersom det är bakat enbart på fullkornsrågmjöl, jäst och salt. Det finns massor av fibrer i brödet, det är mättande och perfekt för dig som tränar. Faktiskt bra för alla som vill klara de sena eftermiddagstimmarna på jobbet utan att bli trött och hungrig. Vill du ha det till frukost kan du bryta brödet och ha det i yoghurt eller fil – gröt går också alldeles utmärkt.

Wasabröd – historiskt och klimatkompenserat

Wasabröd är över 100 år gammalt och har hela tiden bakat produkter med enkla och gedigna ingredienser. Förutom att brödet är gott har Wasabröd också ett mission att värna om miljön genom att bli koldioxidneutrala. Detta är ett första steg i företagets arbete att bidra till ett förebyggande av klimatförändringar.

Är du en medveten människa? När Wasa Sport tillverkas används 100 procent förnybar energi.

Tips på hur du kan äta

På www.wasa.com finns en inspirationslänk till många läckra frukost- och lunchtips som är enkla att göra med ditt favoritknäcke. Just Wasa Sport är superläckert med fetaost, tomater och en lätt pust oregano som passar perfekt till brödets rustika framtoning. Du kan också lägga på en liten, försiktig remsa röd lök för att höja smaken. Om du inte gillar fetaost kan du använda exempelvis grevé eller herrgårdsost som du kan tärna i små bitar. Wasa Sport passar extra bra ihop med mjölkprodukter som ett glas mjölk, en kopp varm choklad, te med mjölk eller kaffe med mjölk. Detta är delikat!

Så, vad finns det för bra sportbröd till träningen? Solklart är det Wasa Sport du ska prova! Mums!