Trollhättans museum och filmstaden

Det finns mycket att se och göra längs med Göta Kanal. Ett strandhugg i Trollhättan erbjuder mycket att uppleva. Något som Trollhättan har som alla andra inte har är Filmvärldens eget Trollywood.

Det var Svenska Filminstitutet och Film i Väst som lyckades skapa ett filmcentrum i Trollhättan. Man kan tyvärr inte gå in i inspelningsplatsens studios men att gå utanför och titta är mycket spännande och inspirerande i sig. Om man går omkring i Trollhättan så kan man stöta på både svenska och internationella skådespelare som är där för att spela in en film eller två. Trollhättan och flera orter i närheten är skådeplats för flera inspelade svenska filmer. Scener ur till exempel Livvakterna, Jalla!,Jalla!, Fucking Åmål, Tillsammans och Den Osynlige är inspelade i Trollhättan med omnejd.

Just i Trollhättan kan det verkligen vara en bra idé att vandra runt bland de många restaurangerna i staden. Att ta sig en riktig krogrunda. Det beror på att det finns flera fina museér där som drar. Samt filminspelningarna som drar mycket folk. Restaurangerna är därför många och variationen på maträtter är stor. Det är bara att välja och vraka i utbudet.

Sist men inte minst – men däremot närmast till Göta Kanal är Kanalmuseét i Trollhättan. Den ligger i en förrådsbyggnad som är över 100 år gammalt precis invid Trollhättans övre sluss. I Museét finns ungefär 50 stycken båtmodeller, dykardräkt från 1800-talet, en smedja från samma tid och en snickarverkstad. Där finns också en kaptens salong klädd i röd plysch att berundra och mycket mera.