Bästa råvarorna blir gott att äta

På färden från Göteborg till Stockholm eller tvärtom finns det många stop man kan göra. Att äta ute alltid kan vara dyrt så det är bra om man har något på båten också. I alla fall något litet. Men när det är semester så är det meningen att man skall kunna koppla av och slippa så mycket som möjligt av vardagsbestyren som matlagning till exempel. Då är det skönt att kunna sitta ute vid kanalen och se på de fina omgivningarna och äta en god bit mat som någon annan har lagat med kärlek.

Mat ska vara lagat av bra råvaror som är färska och helst lokalproducerade. Bröd bakat med omsorg. Fulla korgar och fat med olika slags bröd. Riktigt smör. Finaste oljan till den fräscha och krispiga salladen. Så gott och hälsosamt ska det bli. Köttet är mört och fräscht och lokalproducerat genom djur som fått må bra.

Vällagad mat kryddat i väl avvägda smaker som dessutom är vackert att se på är en dröm som kan gå i uppfyllelse varje gång man är hungrig. Och det händer varje dag. Men det är inte varje dag som man samtidigt kan få se en solnedgång samtidigt som man äter ute och njuter av tillvaron.

Något gott att dricka till behövs förstås och det finns att få varje dag också. Allt från vatten, mjölk till vin. Kaffe och the – både kalla och varma drycker för både stora och små.

Vill man så kan man ta med sig maten till båten och fortsätta färden med färdkost som man vet är god och nyttig. Så slipper man laga maten själv och ägna sig åt varandra istället. Det enda som är bättre än mat är kärlek. I kombination är det oslagbart.

Att sitta vid Göta Kanal och äta och dricka är härligt. Och att få njuta av atmosfären, båtlivet och kanalen. Träffa nya vänner och bekanta är trevligt. Varje dag kan bli ett nytt minne för livet att bära med sig där hemma i vardagen. Att vara med i båtlivets mysterier och falla in i att vara närvarande i nuet istället för i framtiden eller det förflutna är verkligen värdefullt. Men det är vad som händer när man ger sig hän åt en tid av båtliv och kanalfärd. Vare sig man åker tvärs över Sverige eller bara igenom den del av Göta Kanal så blir kanalfärden väldigt speciell. Det är många som vittnar om att de går in i en helt annan värld så fort de stiger in i kanallivets atmosfär.