Det goda livet

Göta kanal är vackert oavsett var man befinner sig utefter kanalen. Att sola och bada är en sak. Men att däremellan flyta fram på kanalens vatten är något annat att uppleva. Att flyta fram i lagom takt är en dröm för många. Att se hur slussarna öppnas och stiga och falla i takt med dem är något som lyfter livsandarna. Det är att njuta av det goda livet.

Det finns många ställen att stanna till vid för att äta. Det är trots allt en lång resa att färdas genom Göta Kanal. Så mat måste man ha i magen. Då är kanalkrogen ett bra alternativ när man skall till att segla förbi.

Den njutning det innebär att se vattnet och slussarna från nära håll är svår att beskriva. Man måste uppleva det. Tiden står inte stilla men den är i takt med ens egna andetag och den egna lugna lunken. Långt borta från vardagslivets stress kan man känna frihetens vingslag när man hör ljuden från vattnet och från seglatsens alla äventyr.

Maten ska smaka och det gör den i synnerhet när man seglat ett tag. Då är det skönt att lägga till för en matbit och kanske stanna för att se solnedgången. Det är det goda livet i ett nötskal.