Restauranger med unika teman

Har du tröttnat på restauranger som ser ut som alla andra? Som erbjuder samma typ av mat i samma typ av miljö? Kanske vill du hitta en restaurang med ett unikt koncept som du kan använda dig av när du ska fira en stor födelsedag eller gå ut tillsammans med vänner och familj? Då har du hamnat på rätt sida. Här kommer du nämligen att få läsa om några restauranger i Sverige som har ett annorlunda tema och där du kommer att få mer än bara en smakupplevelse.

Sverige vimlar av härliga restauranger där man har tänkt “utanför boxen”. Det gäller bara att man tar sig tid att leta reda på vilka de är. Är man stressad och hungrig kanske man bara går in på första, bästa pizzahak, men inför en mer betydelsefull dag kanske man vill lägga ner lite extra kraft på att hitta rätt. Idag finns det restauranger med cirkus som tema, sportsbarer och även aktiviteter som minigolf, bowling och mycket mer. Det betyder att du alltså kommer att kunna få ta del av väldigt mycket underhållning samtidigt som du njuter av god mat.

O’learys – O’learys är en av Sveriges mest kända restauranger och sportsbarer. Det här är en kedja som finns på plats i många delar av landet och där du kan titta på fotbollsmatcher, ishockey, turneringar i golf eller vad helst som gäller för stunden. O’learys erbjuder även en hel del aktiviteter som minigolf, arkadspel, basket, bowling och shuffle board.

Pinchos – Har du inte hört talas om Pinchos ännu är det hög tid att du googlar upp restaurangkedjan. Här har man valt cirkus som koncept och detta syns tydligt på både inredning och klädsel på personal. Restaurangen är kontantfri och du använder dig av en app för att beställa från menyn, oavsett om det är drinkar eller mat du är intresserad av.

Sjätte Tunnan – Sjätte Tunnan är en restaurang som du dock enbart hittar i Stockholm, men den är helt klart värd att besöka. Här får du följa med på en resa bakåt till Medeltiden och får uppleva allt från jonglörer och musikanter till hembryggt mjöd. Restaurangen har specifika dagar som kallas för “The dark Age”. Under dessa dagar kan du få titta på uppträdanden som eldslukare, magiker och magdansöser. Kom ihåg att boka bord i tid, dessa dagar är mycket populära.

Det här är alltså bara några få av alla de restauranger som finns som har ett roligt tema och koncept. Fördelen med att välja en sådan restaurang är att du inte bara får god mat, utan att du också får en helkväll. Det går mer än bra att spendera hela kvällen på restaurangen och fortfarande känna att man har fått en riktigt grym utekväll.