Njuta av livet

Att hitta det man verkligen tycker om att göra eller uppleva kan vara väldigt olika för olika människor. Men väljer man Göta Kanal så kan det uppstå njutning hos vem som helst. Det beror på om man kan tillåta sig att slänga av sig stress och alla måsten och bör. Och bara låta sig fångas av tiden som liksom flyter i sin egen makliga takt tillsammans med de långsamma knop en båt gör längs kanalen eller sjöarnas vatten. Njutning är det ändå när man hittar tystnad i sin själ. När man inte vill något annat utan bara vara i det man är och där man är.

Det finns många andra sätt att njuta av livet. Man kan följa med en kryssning där det ingår att man kanske cyklar en sträcka längs kanalen. Det är sällan mer än en meter till vattnet så cykelvägen är strålande vacker och kanalnära. Om man är aktiv av sig så kan det vara skönt att få cykla av sig lite överskottsenergi.

Det går också att stanna till på en gård där de har turridning längs vackra ridleder och sedan återgå till sin kryssning eller den egna båten. Det finns ju gästhamnar att lägga till vid. Tallbarr och blåbärsris mellan varven kan vara precis den rätta blandningen av stilla flyt på kanalen och en naturupplevelse i djupa skogen bland bär och svamp. Och kanske en häst att sitta på. Eller trampa dressin längs gamla järnvägsspår. Det kan också vara djupt njutningsfullt och ett minne för livet.

Njuta av livet kan också vara att ligga på däck och sola sig hela dagen med avbrott för god mat. Eller att plaska med fötterna i vattnet och bara vara i solen. Det kan också vara att läsa en spännande bok medan man ligger kvar vid kaj eller boj.