Så får du fler gäster till restaurangen med coronaanpassade erbjudanden

Coronapandemin har ställt till det för många företagare, särskilt för restauranger, hotell och kaféer. Ekonomin måste komma igång. Företagare behöver kunder och gäster. Ett tips är att du börjar marknadsföra dig med coronaanpassade erbjudanden för att få fler gäster.

Driva företag i kristider

Att driva företag i kristider som under coronapandemin eller en lågkonjunktur kräver sin kvinna eller man. Det räcker inte med att bara vilja eller att hoppas på stöd från staten. Det kräver mycket arbete, gärna ett företag med ett sparkapital för svåra tider och helst också i en bransch som faktiskt gynnas av den ekonomiska nedgången. Vissa företag blomstrar just nu, men inte restaurangbranschen. Många restauranger är uppbyggda med mycket kärlek, möda och svett. Att driva restaurang eller hotell är en livsstil, inte bara ett jobb. Du måste gilla det för att lyckas. Att då se livsverket, all möda, bara försvinna på grund av ett virus känns oerhört svårt. Problemet för många restaurangägare är att det är det slags företag som det kan vara svårt att få en rejäl vinst på, de flesta har inte kunnat bygga upp ett stort nödkapital att leva på just nu. Möjligheten att vänta in bättre tider finns inte. Om du just nu behöver mer pengar till ditt företag kan du jämföra företagslån för att hitta låg ränta hos Fakturino. Låna upp till 60 miljoner kronor.

Gör coronaanpassade erbjudande

Om du inte har konton hos sociala medier som Facebook, Twitter, Instragram etc. så bör du omgående starta konton. På grund av coronapandemin måste du tänka extra kring gästernas “känslor”. Vissa kunder är lessa på pandemin och kommer gärna om du har öppet och bra erbjudanden. De vill ha mycket liv och är trötta på social distansering, vilket du som företagare naturligtvis måste upprätthålla, men på ett roligt sätt. Andra gäster vågar knappt utanför dörren. Om de ska äta någonstans så måste det både vara och kännas coronatryggt. Vilken av dessa grupper är din primära matgäst? Lägg ut bilder och erbjudanden som passar den gruppen. Det är svårt att vända sig till både grupperna samtidigt. Brukar du ha många pensionärer på din restaurang? Då kan ditt erbjudande vara att det är tryggt och med så mycket social distansering att oroliga grupper verkligen kommer att våga gästa dig. Har du en stor restaurang kan du erbjuda olika avdelningar. Barnfamiljerna ute i trädgård och pensionärerna på terassen.