5 tips för en lyckad restaurangdejt

Att gå ut och äta på restaurang är en klassisk dejtaktivitet. Med god mat och dryck kan du lära känna den andra personen under avslappnade former. Oavsett om det är första, andra eller tionde gången ni träffas kan det vara lite nervöst. Här hittar du fem tips för hur du får till en lyckad dejt på restaurang.

1. Hitta en passande dejt

Steg ett för en lyckad dejt är att hitta en trevlig person som du kommer bra överens med. Tack vare populära dejtingsidor på nätet är det numera enklare än någonsin att hitta kärleken. Hos Hittakärleken.se kan du läsa recensioner om de olika dejtingsidorna och välja den som passar dig bäst. Många av sidorna använder sig av avancerade algoritmer, vilket ökar chanserna att hitta den perfekta matchningen för dig.

2. Välj restaurang med omsorg

När det är dags att välja restaurang bör du noga tänka igenom ditt val. Välj inte restauranger som är för stela eftersom det kan leda till obekväm stämning. Undvik även restauranger som är för livliga eftersom det kommer vara svårt för er att prata med varandra om det är för bullrigt. För att vara på den säkra sidan kan du välja ett mysigt ställe som du varit på tidigare och som du vet att du tycker om. Fråga gärna din dejt om hen har några särskilda önskemål eller några allergier.

3. Dejta på dagen

Att dejta på restaurang på dagen är ett säkrare kort än att gå ut och äta middag, framför allt om det är första dejten. En middag kan innebära onödigt mycket press och dessutom kan den pågå i timmar. Istället kan du ta med din dejt på restaurang för en frukost, lunch, drink eller kaffe. Att gå på brunch på helgen är också ett avslappnat sätt att lära känna varandra på.

4. Drick lagom

Även om du är nervös inför dejten bör du ta det lugnt med alkoholen. Drick med måtta och helst inte mer än två glas. Kom ihåg att din dejt är där för att lära känna dig precis som du är.

5. Lägg bort telefonen

Sist men inte minst bör du lägga bort telefonen under dejten. Var närvarande, prata med din dejt och njut av maten istället!