Spännande restaurangteman

Att äta på restaurang är för många en lyx som man gör vid speciella tillfällen. Det kan exempelvis handla om att någon fyller år eller har tagit examen. Den senaste tiden har en del entreprenörer också skapat väldigt unika restaurangteam. Denna artikel kommer kolla närmre på olika restaurangteman som blivit populära de senaste åren, framför allt i olika turiststäder.

En restaurang på hjul

Ett restaurangtema som blivit väldigt populärt är att man äter mat på hjul. I praktiken innebär detta att en restaurang byggt ihop en stor cykel där flera personer sitter runt bordet. I sin tur har de olika deltagarna varsina pedaler under sin sittplats varpå de trampar fram den stora cykeln. De flesta restaurangerna som har detta erbjudandet har också en ansvarig person som styr cykeln längst där fram. På så sätt är det ingen restauranggäst som styr, utan de gör bara så att cykeln kan röra sig framåt. Detta kan vara kul för restauranger att erbjuda, men det funkar mest i större turiststäder. Det kan också kräva att restauranger köper flera cykeldäck så att cykeln klarar längre färder genom städerna. Som tur är kan man köpa däck och cykelutrustning på en mängd olika hemsidor på nätet.

Restauranger på takvåningar

En annat populärt tema som restauranger har är att man äter på olika typer av takvåningar. I praktiken har detta inneburit att många av de större husen i flera europeiska städer har renoverats för att ha restauranger och barer på taken. Detta är exempelvis populärt i båda Budapest, Prag och Riga. Anledningen till att detta är populärt är både på grund av att det är trevligt att sitta utomhus, men också på grund av att det är populärt att lägga ut bilder på sociala medier.