Gör spännande vininköp till din restaurang

Om du har ett matställe med rättigheter till alkoholförsäljning, finns det flera sätt som du kan attrahera kunder på genom just dryckesområdet. Istället för att bara låta vinerna placeras i menyn på vanligt vis, kan du även erbjuda intressanta tillfällen och aktiviteter där dina kunder få möjlighet att lära sig mer.

Skapa teman utifrån dina inköp

För att locka fler besökare till din restaurang eller krog finns många aktiviteter som ofta är mycket omtyckta. Det kan till exempel vara quizkvällar, karaoke eller föreläsningar. Det viktiga är att göra det personligt och att de får se dig som ägare vara aktiv och engagerad i både dina kunder, det du serverar och själva atmosfären. När det kommer till ditt vinutbud är ett spännande alternativ till vanliga inköp att göra beställningar från https://vinoteket.se/, där du kan välja mellan både enkla flaskor och lådor med varierande sorter. Det gör att du kan ha månader där en del av dina viner följer ett visst tema, till exempel viner från ett specifikt land, ”tips från sommeliererna”, säsongsviner och mycket mer. Skapar du dessutom kvällar med enkla föreläsningar kring dina teman kan det bli riktig succé och du kan locka ännu fler besökare. Din restaurang blir ännu mer nischad och sticker ut lite extra från vad många andra matställen erbjuder, något som är viktigt för alla företagare oavsett bransch.

Nya vägar behöver inte vara dyra

Att hitta nya vägar för att till exempel beställa viner, och göra satsningar för att förnya din verksamhet kan bli väldigt positivt, inte bara för dina kunder utan även för dig som ägare. Att blåsa liv i restaurangens energier kan ge just den nytändning som behövs om du har arbetat i många år på ungefär samma sätt. Med enkla medel kan du skapa mer intresse hos dina besökare, och beroende på hur du lägger upp dina och restaurangens aktiviteter behöver det inte innebära några större kostnader. Vill du till exempel ha föreläsningar kring dina vinteman har du valet att antingen hyra in en professionell föreläsare alternativt läsa in dig på det specifika ämnet och hålla i föreläsningen själv. Båda sätten kommer med all säkerhet uppskattas mycket av dina kunder. Så börja med första steget; botanisera bland Vinotekets utbud, och låt sedan din kreativitet flöda.