Skapa en trivsam restaurangatmosfär

För att dina gäster ska vilja stanna under en längre tid och komma tillbaka till din restaurang är det viktigt att de känner att de tycker att restaurangen är trevlig att vistas i. I det här inlägget har vi samlat några tips på vad du kan tänka på för att skapa en trevlig restaurangmiljö.

Inredning

För att både du, restaurangens personal och gästerna ska känna att restaurangen är trivsam är det viktigt att du väljer rätt sorts inredning. När du ska inreda en restaurang är det viktigt att du tänker på säkerheten och därför ska du välja enkel inredning som inte är i vägen och är lätt att städa. Trevliga växter och belysning kan bidra till att restaurangen får en mer trivsam och mysig stämning. En annan inredningsdetalj som alltid funkar oavsett vad du inreder är posters. Det finns en hel del posters att välja bland med motiv som skulle göra sig fina på din restaurang. Om du till exempel har en restaurang som fokuserar på mat från havet finns det massor av motiv som skulle passa bra. Förutom att posters är väldigt snygga så är de enkla att byta ut och kostar inte särskilt mycket.

När du ska välja möbler till din restaurang finns det främst två saker som kan vara bra att tänka på. För det första är det viktigt att sittmöblerna är bekväma. Du vill ju att dina gäster ska känna sig bekväma nog att sitta på din restaurang hela kvällen. En annan sak som kan vara bra att tänka på när du väljer möbler är att de ska vara lättskötta och enkla att städa.

Håll ordning

En anledning till varför gäster inte stannar kvar på en restaurang längre än vad de behöver är för att de inte trivs i i miljön. Du kan ha den bästa maten och snygga inredningsdetaljer, men om du inte håller ordning i restaurangen och har för mycket omkring er bidrar det till stress. Både hos gäster och hos personalen. Lägg stor vikt vid att hålla ordning och plocka undan disk hela tiden så kommer du på det viset skapa en mer trivsam miljö för alla.

Musik

Att spela musik på din restaurang kan vara ett bra sätt att skapa en trivsam atmosfär. Dessutom kan musik hjälpa till att dölja en del av det buller som sker på restauranger. När du ska välja vilken musik som ska spelas ska du tänka på att spela musik som inte är alltför hetsig utan välj hellre lugnare låtar som bidrar till en mysig stämning. På en del restauranger höjer man volymen efter ett visst klockslag och börjar därefter spela musik som gör att gästerna blir mer festsugna, vilket bidrar till fler alkoholköp. Men du bestämmer själv vilken musik som passar er bäst.