Surrealistiska restauranger

Alla restauranger har sin egna stil och medan vissa sticker ut mer än andra är det inte ofta som man som besökare verkligen blir stum av förundran. Men en del restauranger har verkligen gjort allt för att sätta sitt namn på kartan och att förflytta besökarna till en annan värld. Här kan du läsa mer om några av dem.

På restaurangen Fallen angel i Cusco, Peru blir besökaren överraskad av en minst sagt annorlunda inredningsstil. Bland en explosion av färger, skulpturer med änglar, målningar med katter och djurmönstrade möbler får besökarna slå sig ner vid badkar istället för bord. En glasskiva över badkaret utgör bordsskiva och till råga på allt finns det något i vattnet – nämligen levande fiskar. På menyn finns det bland annat olika potatisrätter och svärdfisk. Den här restaurangen lämnar säkerligen ingen person oberörd.

En annan minst sagt annorlunda restaurang är Dinner in the sky där gästerna får äta på en plattform 45 meter ovanför marken. Det belgiska restaurangkonceptet har turnerat till olika länder i Europa, Asien, Sydamerika och Nordamerika. Gästerna sitter fastspända som i en berg-och-dal-bana och kan dingla med fötterna i luften samtidigt som de blir serverade rätter som bläckfisk med oliver och vinbladsdolmar med aromatisk yoghurtsås. Inget för de höjdrädda, men sannerligen en intressant upplevelse för dem som vågar sig upp.

Den som föredrar att befinna sig på lite lägre altitud kan besöka undervattensrestaurangen Ithaa på Maldiverna. Restaurangen är belägen fem meter under vattenytan och det välvda taket är helt gjort av glas. Besökarna kan se fiskar simma förbi i havet samtidigt som de äter något från restaurangens meny. Självfallet serveras det mat från havet som musslor och hummer men även anka och biff.